Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najpopularniejszych i najbardziej cenionych deserow na swiecie, w domowych warunkach mozemy miec problem z jego "wykonczeniem", ale My potrafimy ... :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Laski wanili rozcinamy, wyskrobujemy rdzen i razem z pusta laska wrzucamy do mleka. Dodajemy cukier i wszystko razem zagotowujemy.
Zoltka polaczyc delikatnie ze smietana, ostroznie wlac mleko razem z wanilia. Przecedzic.
Gotowy plyn wlewamy do ceramicznych naczynek przeznaczonych do pieczenia w piekarniku ( jedna miseczka na porcje). Do kazdej wlewamy taka sama ilosc plynu.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 90 stopni i zapiekamy 90 minut, albo dopuki plyn nie zgestnieje.
Po ostudzeniu, przed podaniem, posypujemy wierzch kremu brazowym cukrem i ... przypalamy tak, aby cukier pod wplywem ciepla stworzyl chrupiaca skorupke. Smacznego!