Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Pokroić jabłka w kostkę i zasypać dwoma szklankami cukru. Wymieszać i odstawić na kilka godzin, by puścił sok.
Pozostałe składniki wymieszać i dołożyć do jabłek. Piec 1,5 godziny w temp. 170-180 stopni.
Gdy już jest wystudzony, można zrobić polewę z gorzkiej czekolady, ale bez polewy też jest pyszny.