Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące orzechami kulki, obtoczone w wiórkach kokosowych z lekką nutą ostrości. Do ich zrobienia wykorzystałam pieczoną ciecierzycę, ale równie dobrze można użyć cieciorki z puszki.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 513
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 177
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 123
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14784
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 513
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 177
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 123
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14784
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 83
Składniki
Orzechy rozkruszamy dosyć drobno.
Cieciorkę miksujemy razem z masłem orzechowym i przyprawami. Powstałą masę łączymy z orzechami.
Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha laskowego. Dla ułatwienia zwilżamy dłonie wodą i ugniatamy masę nadając jej kształt kulki. Każdą kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych. I gotowe, smacznego.