Ciasto żelkowe z owocami

Ciasto żelkowe z owocami
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: karakum
Ciasto żelkowe z owocami

Składniki

  • Dowolny owoc - wszystko zależy od sezonu gotowania i Twoich preferencji
  • woda: 500 ml
  • żelatyna: 50 g
  • cukier: 150 g
  • wanilina: 1 łyżeczka
  • jajka: 2 szt
  • cukier: 150 g
  • śmietana: 2 łyżki. l
  • olej roślinny: 70 ml
  • mąka: 7 łyżek
  • proszek do pieczenia: 1 łyżeczka.
  • śmietana: 350 ml
  • cukier: 3 łyżki. l.
  • kremowa galaretka czekoladowa: 1 opakowanie
  • woda: 200 ml

Przygotowanie

  1. Gotowanie galaretki z owocami: Żelatynę rozcieńczyć wodą i pozostawić do spęcznienia na 20 minut. Dodaj cukier, wymieszaj. Pokrój owoce, polej galaretką i wstaw do lodówki na 1 godzinę do stwardnienia.
    Przygotuj spód: Ubij jajka z cukrem, dodaj śmietanę, masło, cukier, proszek do pieczenia, mąkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.Przygotowanie galaretki śmietanowo-czekoladowej: Galaretkę śmietanowo-czekoladową rozcieńczyć w torebce wodą i pozostawić na 20 minut. Ubij śmietanę z cukrem, dodaj galaretkę.
    Składanie ciasta: Ułóż ciasto na spodzie formy z otoczką, na wierzchu na środku mrożonej galaretki owocowej i wlej galaretkę śmietanowo-czekoladową. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny do zestalenia.
    Wypełnij zamrożone ciasto rozpuszczoną czekoladą.

Składniki
  • Dowolny owoc - wszystko zależy od sezonu gotowania i Twoich preferencji
  • woda: 500 ml
  • żelatyna: 50 g
  • cukier: 150 g
  • wanilina: 1 łyżeczka
  • jajka: 2 szt
  • cukier: 150 g
  • śmietana: 2 łyżki. l
  • olej roślinny: 70 ml
  • mąka: 7 łyżek
  • proszek do pieczenia: 1 łyżeczka.
  • śmietana: 350 ml
  • cukier: 3 łyżki. l.
  • kremowa galaretka czekoladowa: 1 opakowanie
  • woda: 200 ml
Składniki