Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13212
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13212
Składniki
Cukier,margarynę,żółtka-utrzeć. Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Zarobić ciasto. 1/4 ciasta włożyć do zamrażalnika na 15min. Resztę ciasta wyłożyć na formę(można pomóc sobie łopatką moczoną w wodzie-łatwiej się rozprowadzi)..Na wierzch ułożyć połówki śliwek(skórką na ciasto). Schłodzoną część ciasta ułożyć w formie kratek.Piec 35-40min w tem.180st.C.Ciasto można polukrować lub posypać cukrem pudrem:)