Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, letnie ciasto. Najwięcej czasu zajmuje oczekiwanie, aż galaretka stężeje. Polecam.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 58
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 26
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 45
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 58
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 26
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 45
Składniki
Foremkę ze zdejmowaną obręczą o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. W dwóch miseczkach rozpuścić po dwie galaretki, każdą w trzech szklankach ( 1 szkl.-250 ml) gorącej, przegotowanej wody. Wystudzić i włożyć do lodówki, aby stężały. Dno foremki wyłożyć biszkoptami. Tężejące galaretki z jednej miseczki wymieszać dokładnie z jogurtem. Na jakieś pięć minut dać jeszcze raz do lodówki, aby masa nabrała konsystencji kremu. Połowę wyłożyć na biszkopty. Na to druga warstwa biszkoptów i reszta kremu. Na wierzchu rozłożyć wiśnie. Zalać tężejącącymi galaretkami z drugiej miseczki. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.