Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z twarogiem i orzeszkami ziemnymi
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 311
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 294
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 311
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 294
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodać kakao, cukier, proszek do pieczenia, masło, jajko, śmietanę i zagnieść ciasto. Przykryj ciasto folią i wstaw do lodówki na 20 minut. Przygotuj nadzienie do ciasta. Połącz jajka z cukrem, dodaj twarożek i dobrze ubij blenderem. Dodaj śmietanę i mieszaj, aż będzie gładka. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i włożyć do naczynia do pieczenia. Na ciasto wyłożyć twarożek, orzeszki ziemne. Prześlij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ciasto przez 5 minut i włożyć brzegi ciasta do nadzienia. Następnie piec kolejne 40 minut. Gotowe ciasto przykryj cukrem pudrem.