Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste ciasto z truskawkami.Do ciasta można dodać także inne owoce sezonowe i np.rabarbar.Ciasto wychodzi puszyste i wilgotne.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 306
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 449
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 306
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 449
Składniki
Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier i ucieramy dokładnie.Następnie dodajemy kefir i olej.Miksujemy aż składniki się połączą.Dodajemy mąkę przesianą i proszek do pieczenia i ponownie miksujemy.Blaszkę o wymiarach 35x25 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy naszą zmiksowaną masę .Na masie układamy truskawki mogą być pokrojone na pół a jak są małe truskawki to w całości.Na wierzchu posypujemy cukrem waniliowym. Blaszkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok.30-35 minut -funkcja góra-dół.Przed podaniem można posypać jeszcze cukrem pudrem ale niekoniecznie. SMACZNEGO!!!