Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy rozpoczęty, proponuję delikatne ciasto z tymi owocami.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 222
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 467
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 222
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 467
Składniki
Jajka wybić dodać cukier i ubić na puszysto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną połączyć z produktami sypkimi, delikatnie mieszając. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 36 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
2 galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Następne 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia.
Upieczone ciasto podzielić na połowę. Truskawki umyć, obrać, połowę zblendować. Gdy galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody zaczynają krzepnąć, dodać zblendowane truskawki, serki homogenizowane, wymieszać i wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową. pozostałe truskawki pokroić na połowę i ułożyć na cieście.
Zalać następnymi krzepnącymi galaretkami.
Wstawić do lodówki do schłodzenia na 4 godziny.Pokroić na porcje.