Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem i gorzką czekoladą. Ciasto beztłuszczowe jest tylko gorzka czekolada.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 5021
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 5021
Składniki
Tortownica 20 cm, spód można wyłożyć papierem do pieczenia. Rabarbar kroimy w drobną kostkę i układamy na spód tortownicy. Całe jajka ucieramy z cukrem do białości. Mąkę mieszamy z proszkiem. Do ubitych jaj przesiewamy w 3 partiach mąkę i delikatnie mieszamy. ( Powiem że ta dziura po środku misy nie ułatwiała sprawy w przesiewaniu :) )
Na koniec dodajemy czekoladę, lekko mieszamy i przekładamy ciasto do tortownicy z rabarbarem. Pieczemy w 170 C około 50 minut. Ciasto wyjmujemy z tortownicy, obracamy na deskę i zdejmujemy papier. Jak ciasto przy rabarbarze jest zbyt wilgotne to wstawmy go jeszcze na chwilę piekarnika, niech wierzch ( który był dołem )podeschnie.