Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem i gorzką czekoladą. Ciasto beztłuszczowe jest tylko gorzka czekolada.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Tortownica 20 cm, spód można wyłożyć papierem do pieczenia. Rabarbar kroimy w drobną kostkę i układamy na spód tortownicy. Całe jajka ucieramy z cukrem do białości. Mąkę mieszamy z proszkiem. Do ubitych jaj przesiewamy w 3 partiach mąkę i delikatnie mieszamy. ( Powiem że ta dziura po środku misy nie ułatwiała sprawy w przesiewaniu :) )
Na koniec dodajemy czekoladę, lekko mieszamy i przekładamy ciasto do tortownicy z rabarbarem. Pieczemy w 170 C około 50 minut. Ciasto wyjmujemy z tortownicy, obracamy na deskę i zdejmujemy papier. Jak ciasto przy rabarbarze jest zbyt wilgotne to wstawmy go jeszcze na chwilę piekarnika, niech wierzch ( który był dołem )podeschnie.