Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z rabarbarem w roli głównej. Na kruchym spodzie z dodatkiem budyniu.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 7
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 545
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 7
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 545
Składniki
Mąkę , żółtka, masło i cukier puder wkładam do miski i zagniatam. Blachę wykładam papierem do pieczenia i rozkładam 3/4 ciasta. Nakłuwam widelcem i wkładam do lodówki na 30 minut. Resztę ciasta wkładam do woreczka i zamrażam.
Umyty i obrany rabarbar kroję na 1 cemtymetowe kawałki i posypuję mąką ziemiaczaną. Mąki musi zostać 1 łyżka do białek. Budyń gotujęz 2 łyżkami cukru na 300 ml. mleka.
Ciasto podpiekam 10 minut w tem. 180 stopni. w tym czasie ubijam na sztywno białka , dodaję cukier i gdy ten się rozpuści 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.
Wyciągam ciasto , rozkładam rabarbar , na to budyń i pianę z białek. Wyciągam resztę ciasta i trę na tarce na wierzch. Piekę ok. 45 minut w tem. 180 stopni. Po upieczeniu pozostawiam w uchylonym piekarniku do ostudzenia.