Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z musem rabarbarowym i bezą
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 341
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 410
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 682
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 341
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 410
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 682
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodajemy stopniowo żółtka, cukier i mąkę - miksujemy. Masę wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 25 minut, w temperaturze 180stopni. Rabarbar myjemy, kroimy w 1cm kawałki. Wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem i podgrzewamy. Rabarbar puści sok więc nie dodajemy wody! Gotujemy aż rabarbar zmięknie. Skrobię rozpuszczamy w odrobinie wody, i dodajemy do musu - mieszamy. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy sok z cytryny, i stopniowo po łyżce cukru - cały czas miksując. Na gotowy biszkopt wykładamy mus rabarbarowy, następnie bezę, robiąc kółka łyżką. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 30 minut.