Ciasto z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: smallangel
Pyszne, lekkie ciasto z rabarbarem!

Składniki

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier i żółtka. Gdy te składniki są już wymieszane, powoli wlewamy olej. Następnie mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia, do tego aromat. Wymieszać. Dodać pokrojony w kostkę rabarbar (wcześniej obrany), wszystko wymieszać, wylać na natłuszczoną formę (prostokątna coś ok 30cm). Piec 50minut w temperaturze 160-170 stopni.

Komentarze do przepisu (11)

Hanix1984 13 maja 2010
Ciacho dla mnie. Kocham rabarbar, a ten przysmak to smak z dzieciństwa.
wioleta333 15 maja 2010
super ciacho........
smallangel 15 maja 2010
I wychodzi przepyszne :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki