Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 127
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 127
Składniki
margaryne,cukier i zoltka jaj miksujemy ze soba. z bialek ubijamy sztywna piane i dodajemy razem z maka i proszkiem do pieczenia do reszty. wyrabiamy na jednolita mase.
forme smarujemy maslem lub margaryna i obsypujemy bulka tarta ( w ten sposow sie nie przypali). wlewany gotowa mase do formy a na wierzchu ukladamy rabarbar (ja urzywam mrozonego bo jest latwiej dostepny o kazdej porze roku a smakuje wysmienicie) robimy wieksze odstepy miedzy kawalkami bo ciasto rosnie:)
wkladamy forme do wczesniej nagrzanego piekarnika (ok 180 stopni) i pieczemy okolo 40 min ale czas pieczenia moze ulec wydluzeniu w zaleznosci od ilosci owocow i od piekarnika wiec trzeba pilnowac:)
jak widac na zdieciu szybko znika (nie zdazylam zrobic zdiecia jak jeszcze bylo cale-za duzo chetnych:) ) mam nadzieje ze wam posmakuje ( i przepraszam za bledy:) )