Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, kruchutkie i bardzo smaczne ciasto., które piekę z sezonowymi owocami z własnego ogrodu. Najbardziej smakuje jednak z młodym rabarbarem.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 69
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 69
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na "piasek". Można też rozetrzeć w palcach. Podzielić na dwie części: 3/4 i 1/4. Większą część rozsypać na wysmarowaną masłem tortownicę o średnicy 30 cm. Na cieście rozłożyć pokrojony w plastry rabarbar.(Można rabarbar obrać, pokroić i zasypać w misce 2 łyżkami cukru. Przed rozłożeniem na cieście- porządnie odsączyć na sicie). Ubić białka z cukrem. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć na pokrojony rabarbar. Na pianie rozsypać resztę ciasta. Piec 30 minut w tem. 200 stopni. Jeżeli wierzch zacznie się za mocno rumienić, pod koniec pieczenia nakryć papierem. Zimne ciasto oprószyć delikatnie cukrem pudrem.