Ciasto z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
CIASTO BEZ TŁUSZCZU I CUKRU.

Składniki

  • 2 szklanki drobno pokrojonego rabarbaru,
  • 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej,
  • 1 szklanka platków kukurydzianych,
  • 1/2 szklanki rodzynek,
  • 1/2 szklanki ziaren słonecznika,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 2 jajka.

Przygotowanie

  1. RABARBAR, MĄKĘ, PŁATKI KUKURYDZIANE, RODZYNKI, SŁONECZNIK, SODĘ OCZYSZCZONĄ DOBRZE WYMIESZAĆ.
    ROZTRZEPAĆ JAJKA, DODAĆ DO WCZEŚNIEJ WYMIESZANYCH SKŁADNIKÓW I PONOWNIE WYMIESZAĆ.
    KEKSÓWKĘ WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA, PRZEŁOŻYĆ MASĘ.
    PIEC W PIEKARNIKU W TEMPERATURZE 180 C PRZEZ OKOŁO 1 GODZ.

  2. CIEPŁE WYJĄC Z PIEKARNIKA.
    KROIĆ JAK BĘDZIE CHŁODNE.

Komentarze do przepisu (2)

asiella88 27 kwietnia 2016
przypalone wysuszone ogólnie widać że bardziej zaszkodzi niż wersja z tłuszczem i cukrem.
kuchniamniam 28 kwietnia 2016
Widać, że nigdy asiella88 nie piekła ciasta z takimi dodatkami jak; rodzynki, słonecznik, cynamon. Przypalone i... Czytaj całość »
Widać, że nigdy asiella88 nie piekła ciasta z takimi dodatkami jak; rodzynki, słonecznik, cynamon. Przypalone i suche być nie może, ponieważ zawiera rabarbar.
Składniki
  • 2 szklanki drobno pokrojonego rabarbaru,
  • 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej,
  • 1 szklanka platków kukurydzianych,
  • 1/2 szklanki rodzynek,
  • 1/2 szklanki ziaren słonecznika,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 2 jajka.
Składniki