Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo proste do zrobienia i inne. Uwaga! W trakcie pracy możesz zjeść już część składników, więc uważaj! ;) Przepis zaczerpnięty z jakiejś gazety, ale go lekko zmodyfikowałam, bo ktoś go trochę pokomplikował wagowo.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1027
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 43
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 110
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 70
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1027
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 43
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 110
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 70
Składniki
Śmietankę ubij na pół sztywno z cukrem (3/4 szkl.). Dodaj jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę przełóż do formy o wymiarach ok. 30x33 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10 min. w 200°C
Tłuszcz, cukier (1 i 1/4 szkl.) i mleko gotuj około 10 min. Po 10 minutach wyłącz gaz i wymieszaj z płatkami kukurydzianymi.
Masę kukurydzianą wyłóż na ciasto w foremce, ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze ok. 10 minut.