Ciasto z orzechami

Ciasto z orzechami
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: basia1270
Pyszne i szybkie .

Składniki

  • Ciasto;
  • 0,5 mąki, kg
  • 0,5margaryna, kostki
  • 0,5 cukier puder, szkl.
  • 2 midu, łyżeczki
  • 1 sody, łyżeczka
  • Polewa orzechowa;
  • 0,30 orzechów włoskich, dkg.
  • 0,5 margaryna, kostki
  • 2 miodu, łyżki
  • 0,5cukru, szkl.
  • KREM;
  • 0,5 mleka, litra
  • 2 mąki pszennej, łyżki
  • 2 budyń śmietankowy, łyżki
  • 1 masła, kostka
  • 2 cukier puder, łyżki

Przygotowanie

  1. Ciasto: żagnieśc ciasto z wszystkich składnikó.Podzielić na dwie części.Na jeden placek nałożyć polewę orzechową.Piec po 15 min. w tem.180 stponi.

  2. Przepis na polewę: Margaryne rozpuścić na patelni na małym ogniu, Dodać miód i cukier-wymieszać.Dodać orzechy i prażyć 3 minuty.

  3. Przepis na krem: Z mleka,mąki i budyniu śmietankowego ugotować budyń.Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po troche wystudzony budyń.Utrzeć aż będzie puszyste.

  4. Ciasto bez polewy-Krem-Ciasto z polewą.

Składniki
  • Ciasto;
  • 0,5 mąki, kg
  • 0,5margaryna, kostki
  • 0,5 cukier puder, szkl.
  • 2 midu, łyżeczki
  • 1 sody, łyżeczka
  • Polewa orzechowa;
  • 0,30 orzechów włoskich, dkg.
  • 0,5 margaryna, kostki
  • 2 miodu, łyżki
  • 0,5cukru, szkl.
  • KREM;
  • 0,5 mleka, litra
  • 2 mąki pszennej, łyżki
  • 2 budyń śmietankowy, łyżki
  • 1 masła, kostka
  • 2 cukier puder, łyżki
Składniki