Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, rozpływające się w ustach ciasto...
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 104
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 808
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 524
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 104
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 808
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 524
Składniki
Z jajek, mąk, oleju, mleka i soli upiec biszkopt (może być oczywiście według waszego własnego przepisu). Po całkowitym ostudzeniu przekroić wzdłuż na dwa placki i przełożyć nutellą śliwkową (przepisy szeroko dostępne w necie i na smakerze :)
Przygotować masę: Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Masło utrzeć na puszystą masę, powoli dodając ostudzone mleko z cukrem. Wsypywać powoli mleko w proszku i dobrze zmiksować. Na koniec dodać serek waniliowy. Całą masę wylać na przełożony biszkopt. Można polać polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą.Ciasto najlepiej zostawić na całą noc w lodówce do całkowitego stężenia.