Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto biszkoptowe, kilkuwarstwowe, z jabłkami, śmietana i bezą. Przygotowanie wymaga wprawdzie cierpliwości ale goście będą zachwyceni.
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 162
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 71
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 20
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 151
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 38
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 162
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 71
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 20
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 151
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 38
Składniki
Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem na sztywno, . Do białek dodać żółtka, mąkę i delikatnie wymieszać łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Przełożyć ciasto do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez około 30 minut. Beza: Białka ubić z cukrem na sztywno.Dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie ją wmieszaj. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć bezę do blaszki i piec w 130 stopniach przez ok. 1,5 godziny. Mus jabłkowy: Jabłka obrać, pokroić w cienkie plastry, podlać odrobiną wody i mieszając rozgotować w rondelku na wolnym ogniu. Galaretkę wsypać do gorących jabłek i chwilę zagotować, mieszając aby galaretki się rozpuściły. Ostudzić. Tężejącą masę wyłożyć na ostudzony biszkopt. Foremkę wstawić do lodówki, aby przyspieszyć tężenie masy jabłkowej. Krem: Zimną śmietanę kremówkę ubić mikserem, pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy i ubijać jeszcze przez chwilę. Krem wyłożyć na masę jabłkową, a na wierzchu położyć bezę. Ciasto schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Najlepiej kroić dopiero następnego dnia