Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto dla każdego.Robiłam na szybko z tego co akurat miałam w domu, ale nieżle się udało i smakowało.
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Odsłon: 9
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkown...
Odsłon: 31
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Odsłon: 9
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkown...
Odsłon: 31
Składniki
Białka ubijam dodaję cukier, żółtka, mąkę , proszek do pieczenia i olej i łagodnie mieszam.Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wylewam 3/4 masy.Do reszty dodaję kakao i wylewam dwa paski pośrodku białej masy. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na ok. 30 min. w tem.180 stopni. Przed wyjęciem sprawdzam patyczkiem. Po upieczeniu studzę.
Galaretkę mieszam z wodą i odstawiam do ostudzenia. Zimne ciasto kroję na pół. Mase jabłkową gotuję w garku i dodaję kiśle, mieszam ok.30 sekunt i wylewewam na przekrojoną część ciasta.Pozostawiam do ostudzenia. Żelantynę mieszam w ok.1/3 szkl. gorącej wody dodaję cukry waniliowe i cukier i mieszam do całkowitego rozpuszczenia.Studzę. Śmietanę ubijam na sztywno, dodaję przestudzoną żelantynę, szybko razem mieszam i wylewam na kisiel z musem.Przykrywam drugą częścią ciasta. Na górę wylewm tężejącą galaretkę i wkładam do lodówki na ok.1 godzinę.