Ciasto z migdałami

Ciasto z migdałami
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: martucha3
CIASTO JEST BARDZO SMACZNE I NIE WYMAGA DUŻO PRACY..

Składniki

  • Jaja, 4szt,
  • cukier kryształ, 3 filiżanki ,
  • mąka, 4filiżanki,
  • kefir lub jogurt naturalny, 2filiżanki,
  • proszek do pieczenia, 1op.
  • POSYPKA MIGDAŁOWA
  • 1filiżanka cukru
  • 2filiżanki płatków migdałowych
  • 1op .cukru waniliowego
  • 250ml śmietanki 30%

Przygotowanie

  1. Jaja,cukier rozmieszać mikserem ,dodać jogurt lub kefir i wymieszać .Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy i wszystko chwilę wyrobić by się połączyły wszystkie składniki .

  2. Gotowe ciasto przelać na dużą blaszkę taką z piekarnika (moja ma 37na 34)wyłożoną papierem do pieczenia .

  3. Migdały wymieszaj z cukrem waniliowym a cukier kryształ wysyp po cieście a na to migdały .PIEC w tem.200 st przez 20 minut.

  4. Trzeba uważać na migdały by się nie przypaliły ja przykrywam ciasto papierem do pieczenia .

  5. Gdy ciasto się upiecze gorące wyciągamy z piekarnika i polewamy całość śmietanką i zostawiamy do wystygnięcia ..SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (6)

srokam 19 lutego 2012
Martucha bardzo fajny przepis mogę cię prosić o podanie ile to jet fliżanka zawsze mam z tym problem z góry... Czytaj całość »
Martucha bardzo fajny przepis mogę cię prosić o podanie ile to jet fliżanka zawsze mam z tym problem z góry dziekuję
martucha3 19 lutego 2012
filiżanka to miarka filiżanki jaką posiadasz w domu a jak nie to jest 1\3 szklanki .
martucha3 19 lutego 2012
srokam to jest 1\3 szklanki ale możesz użyć normalnie filiżanki to będzie już wtedy twoja miara...:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Jaja, 4szt,
  • cukier kryształ, 3 filiżanki ,
  • mąka, 4filiżanki,
  • kefir lub jogurt naturalny, 2filiżanki,
  • proszek do pieczenia, 1op.
  • POSYPKA MIGDAŁOWA
  • 1filiżanka cukru
  • 2filiżanki płatków migdałowych
  • 1op .cukru waniliowego
  • 250ml śmietanki 30%
Składniki