Ciasto z maślanką i jagodami

Ciasto z maślanką i jagodami
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izabella22
pyszne wilgotne ciasto z lekka kruszonka

Składniki

  • 2 jaja
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl maslanki
  • 2,5 szkl maki
  • 1,5 szkl oleju
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • jagody lub dowolne owoce
  • na kruszonke
  • 10 lyzek maki
  • 10 lyzek cukru
  • 10 lyzek oleju

Przygotowanie

  1. jajka ucieramy z cukrem na puszysta mase dodajemy olej maslanke make i proszek do pieczenia wylewamy na wysmarowana tluszczem blaszke posypujemy dowolnymi owocami

  2. 10 lyzek oleju 10 luzek cukru i 10 lyzek maki zagniatamy rekami na kruszonke posypujemy ciasto i pieczemy 50 min w 180 stopniach ciasto na duza blaszke

Składniki
  • 2 jaja
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl maslanki
  • 2,5 szkl maki
  • 1,5 szkl oleju
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • jagody lub dowolne owoce
  • na kruszonke
  • 10 lyzek maki
  • 10 lyzek cukru
  • 10 lyzek oleju
Składniki