Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam ostatnio od sąsiadki :) Ciasto jest kruche, a krem wprost rozpływa się w ustach. Tym większe było moje zdziwienie gdy odkryłam, że do kremu dodaje się olej.
Polecam.
Odsłon: 540
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 457
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 319
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 782
Polecam.
Odsłon: 540
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 457
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 319
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 782
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną średnią blachę i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Wykonanie masy: Białka ubijamy, dodajemy cukier i cukier waniliowy i budynie. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwile miksujemy na małych obrotach. Masę wlewamy na przestygnięty spód, układamy owoce, a na górę trzemy ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Po upieczeni posypujemy cukrem pudrem.