Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe, z lekkim kremem z kefiru i dużo mandarynek. Świeże, soczyste, po prostu pyszne. :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, nastepnie kolejno dodawać jajka i rum, cały czas miksując. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy jajecznej i wymieszać delikatnie.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Prostokątną formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto wyłożyć do formy i wygładzić powierzchnię. Piec ok. 25 minut. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
Mandarynki osączyć, sok zachować. Kefir wymieszać z cukrem i 3 łyżkami soku z mandarynek. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym rozpuścić podgrzewając. Rozpuszczoną żelatynę dodać do kefiru i wymieszać.
Śmietanę ubić i razem z cząstkami mandarynek dodać do kremu kefirowego, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto i wyrównać powierzchnię. Ciasto wstawić do lodówki na 4 godziny.
Przed podaniem ciasto pokroić i udekorować cząstkami mandarynek i listkami melisy.