Ciasto z kremem malibu

Ciasto z kremem malibu
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agus32
Mocno wyczuwalna woń i smak alkoholu

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotować kakaowy biszkopt:białka ubić ze szczyptą soli dodać cukier żółtka,ocet,olej,mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem.Piec 30min 150st z termoobiegiem. Krem musimy przygotować dzień wcześniej:kaszę,wiórki,cukier mieszamy ze sobą dodajemy mleko,wódkę.Odstawiamy na24godz do lodówki w szczelnym pojemniku .Masło ucieramy i dodajemy po łyżce malibu.

  2. Biszkopt przekrawamy smarujemy kremem odrobinę zostawiamy by posmarować wierzch ciasta na to tarkujemy białą czekoladę.

Komentarze do przepisu (6)

nelakornelia 08 marca 2010
wow! już wiem czym męża uracze :D
mam tylko pytanie, czy ocet może być winny, czy tylko ten zwykły?
agus32 08 marca 2010
Ja użyłam zwykłego octu.A biszkopt może być też biały.
wiola1100 08 marca 2010
fajne ciacho,lubię masy z alkoholem
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki