Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło delikatne jak puch,niebo dla podniebienia,serdecznie polecam:)
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 293
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 293
Składniki
Na blaszce 24/36 cm wyłożonej folią aluminiową ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Serki przełożyć do miski,dodać cukier,skórkę z cytryny oraz sok. Śmietanki iubić na sztywno pod koniec dodać śmietan-fixy. Dać do serków i zmiksować. Obrane kiwi pokroić w plasterki. Na warstwę herbatników wyłożyć krem ,rozsmarować na wierzchu ułożyć kiwi i przykryć drugą warstwą herbatników. Powtórzyć czynność zostawiając krem na ostatnią warstwę . Ostatnia warstwa to sam krem bez kiwi przykryty tężejącą galaretką.
Ciasto dać do lodówki najlepiej na noc,wtedy herbatniki zmiękną ,a ciasto przejdzie aromatem kiwi.
Smacznego życzę!