Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciacha nam na rękę...słodkie i smaczne ;) i szybkie ;)
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 47
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7966
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 47
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7966
Składniki
Do mleka wrzucamy posiekane masło, cukier waniliowy oraz cukier. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień, dodajemy kaszę i gotujemy do zgęstnienia. Na blaszce rozkładamy herbatniki, wylewamy kaszę, przykrywamy warstwą ciastek. Wstawiamy do lodówki. Dżem rozprowadzamy w wodzie, dodajemy żelatynę wymieszaną w zimnej wodzie, podgrzewamy i lekko studzimy. Wylewamy na ciasto, przekładamy do lodówki.