Ciasto z jabłkami i suszoną żurawiną

Ciasto z jabłkami i suszoną żurawiną
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: smallangel
Co tu dużo mówić. Ciasto przepyszne, rozpływa się w ustach. Puszyste, lekkie, smaczne!

Składniki

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier i żółtka. Gdy te składniki są już wymieszane, powoli wlewamy olej. Następnie mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia, do tego aromat. Wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę jabłka i żurawinę, wszystko wymieszać, wylać na natłuszczoną formę (prostokątna coś ok 30cm). Piec 50minut w temperaturze 160-170 stopni.

  2. Ostudzić, posypać cukrem pudrem, i zdążyć skosztować nim zniknie!

Komentarze do przepisu (6)

sylwia200 15 maja 2010
ZROBIŁAM TE CIASTO WEDŁUG PRZEPISU I NAWT MI DO POŁOWY TORTOWNICY NIE UROSŁO CIASTO LIPA Z TEGO PRZEPISU!!!... Czytaj całość »
ZROBIŁAM TE CIASTO WEDŁUG PRZEPISU I NAWT MI DO POŁOWY TORTOWNICY NIE UROSŁO CIASTO LIPA Z TEGO PRZEPISU!!! TYLKO PRODUKTY STRACONE.WOGÓLE SIE ZDZIWIŁAM ,ZE TU MARGARYNY NIE MA W PRZEPISIE
smallangel 15 maja 2010
Dziwne, bo mi wychodzi za kazdym razem i kazdemu znajomemu. To ze margaryny nie ma, to tutaj nie zmienia nic, gdyz... Czytaj całość »
Dziwne, bo mi wychodzi za kazdym razem i kazdemu znajomemu. To ze margaryny nie ma, to tutaj nie zmienia nic, gdyz jest olej. Moze zapomnialas dac proszku do pieczenia?
sylwia200 15 maja 2010
ja tez robilam wedlug przepisu i tak sobie uroslo ciasto bez rewelacji ,no ze chyba na malutenkiej blaszce zrobione... Czytaj całość »
ja tez robilam wedlug przepisu i tak sobie uroslo ciasto bez rewelacji ,no ze chyba na malutenkiej blaszce zrobione zostalo
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki