Ciasto z grzanym winem

Ciasto z grzanym  winem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: terwol
Proste i szybkie ciasto, idealne na jesienne dni...

Składniki

  • 150 g czekolady
  • 4 jajka
  • 180 g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 200 g masła
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy z piernika
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka kakao
  • 150 ml grzanego wina
  • Polewa:
  • 200 g cukru pudru
  • 40 ml grzanego wina

Przygotowanie

  1. Utrzeć czekoladę a następnie wymieszać wszystkie składniki ciasta.
    Wyłożyć głęboką blachę papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić ciasto.
    Piec w termoobiegu w temperaturze 180 ° C przez około 20 minut.

  2. Odstawić do ostygnięcia, a następnie wymieszać cukier puder z grzanym winem do powstania czerwonego lukru i rozprowadzić go na schłodzonym cieście.
    Gdy polewa wystygnie, pokroić ciasto na kawałki.

Komentarze do przepisu (7)

SprytnaChochla 29 października 2018
Super pomysł na lukier :)
konhambos 29 października 2018
Niezwykle aromatyczne.
Docherro 29 października 2018
piękne i aromatyczne ,zabieram przepis i pozdrawiam:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 150 g czekolady
  • 4 jajka
  • 180 g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 200 g masła
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy z piernika
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka kakao
  • 150 ml grzanego wina
  • Polewa:
  • 200 g cukru pudru
  • 40 ml grzanego wina
Składniki