Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, mięciutkie i przepyszne ciasto. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Cóż można dodać więcej? Serdecznie polecam.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 60
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2272
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1616
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 60
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2272
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1616
Składniki
Jeżeli mamy porzeczki mrożone, to dzień wcześniej wyjąć z zamrażarki. Mąkę przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka lekko ubić. Dodać do mąki. Nadal ubijać mikserem powoli dodając olej, jogurt, ekstrakt waniliowy. Gdy ciasto stanie się jednolite, przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x28 cm. Na wierzch porzeczki, rodzynki i posiekana czekolada. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.