Ciasto z czereśniami

Ciasto z czereśniami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kudlata_ak
Szybko i smacznie. Więcej na blogu: http://projectswithtaste.blogspot.com/

Składniki

  • 250 g margaryny (Kasia)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 (500 g) szklanki mąki pszennej do ciast
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • czereśnie (świeże lub mrożone bez pestek)
  • tortownica

Przygotowanie

  1. Najpierw rozpuszczamy margarynę na patelni i studzimy. Świeże czereśnie trzeba dobrze umyć, osuszyć i wydrylować. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąkę i proszek do pieczenia). Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy suche składniki i miksujemy wszystko ze sobą. Na końcu dodajemy margarynę i znowu miksujemy wszystko ze sobą na jednolitą masę. Gotową masę wlewamy do tortownicy, układamy czereśnie na masie i delikatnie je dociskamy. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika (175 stopni) na 30 minut. Prosto i smacznie!

Składniki
  • 250 g margaryny (Kasia)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 (500 g) szklanki mąki pszennej do ciast
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • czereśnie (świeże lub mrożone bez pestek)
  • tortownica
Składniki