Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto, które jest kruche, owocowe i z dodatkiem budyniu. Po prostu bomba!
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 173
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 173
Składniki
Z miękkiego masła, mąki, sody, proszku do pieczenia i żółtek zarobić kruche ciasto. Gotowe podzielić na 2 części w stosunku 60%-40%, zapakować w folię i chować do zamrażalnika na przynajmniej 30 min. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć większą część ciasta na dużych oczkach. Podpiec przez 20 min. w temp. 190 stopni, następnie wyciągnąć i ostudzić.
Białka ubić, po czym powoli wsypywać cukier stale miksując. Następnie dodać budynie i na końcu oliwę, zmiksować. Na ostudzone ciasto przełożyć bezę i równo rozsmarować. Truskawki umyć, osuszyć pokroić w plastry i poukładać na bezie.
Zetrzeć drugą część ciasta. Piec całość jeszcze przez ok. 35 min. w temp. 190 stopni. Przed podaniem można z wierzchu posypać cukrem pudrem. Smacznego!