Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z masą budyniową. Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką. Ciasto z lukrem cytrynowym, wyszło bardzo dobre.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 10
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 30
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23399
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 427
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 250
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 10
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 30
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23399
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 427
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 250
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować na niższych obrotach miksera. Odłożyć 1/4 na kruszonkę a resztę zagnieść. Wylepić blaszkę 30X40 cm. wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto podpiec 15 min. w 175*C. a potem trochę ostudzić.
masa- Żółtka rozmieszać z budyniem i 1 szklanką mleka. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń. Ostudzić często mieszając i wyłożyć na podpieczone ciasto.
rabarbar-Dzień wcześniej, obrać i pokroić na kawałki rabarbar. Zasypać cukrem i odstawić na noc do lodówki. Potem odsączyć i rozsypać na placku.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli, potem stopniowo dodawanym cukrem. Następnie przesiać kisiel,(może być budyń) wymieszać a na koniec wymieszać z olejem. Mieszać delikatnie i nie długo. Łyżką poukładać na placku a potem delikatnie wyrównać.
Pozostawione ciasto, porozkładać jako kruszonkę.
Piec ok.1 godz. w 175 *C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia, jak za mocno brązowieje.
lukier-Cukier puder przesiać, dodać sok z cytryny i stopniowo po troszku gorącej wody. Mieszać do lejącej papki, ale nie za rzadkiej. Przelać do buteleczki z dziobkiem, albo nabierać łyżką i polać ciasto w esy-floresy.Kroić jak dobrze stężeje.