Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bezy słodkością uzupełniają ciasto!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34422
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 169
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34422
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 169
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Wsypujemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Miksujemy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Mieszamy, wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa: Żółtka ucieramy na parze z cukrem. Następnie studzimy i łączymy z utartymi masłami. Dodajemy alkohol i porcjami serek mascarpone. Nadal ucieramy. Ciasto smarujemy dżemem i wykładamy masę w którą dajemy beziki, wyrównujemy wierzch aby nie było ich widać. Potrzepujemy rozkruszonymi herbatnikami.