Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma kakaowymi biszkoptami. Ciasto z kremem piankowym i posypką czekoladową. Ciasto tortowe,bardzo delikatne i pyszne.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 29
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 61
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2113
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 29
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 61
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2113
Składniki
biszkopt- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao i proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w 175* 25-30 min. Upiec drugi biszkopt taki sam.
Jeden biszkopt ułożyć w tej samej blaszce co go piekliśmy. Lecz wyżej blaszkę zabezpieczyć, papierem do pieczenia.Posmarować połową marmolady.
pianka agrestowa- Galaretki rozpuścić w gorącej wody. Schłodzić do tężejącej. Śmietanę ubić z fixem i serem. Dolewać tężejącą galaretkę i zmiksować. Zaraz wylać na biszkopt w blaszce.
Przykryć drugim biszkoptem i też go posmarować marmoladą.
pianka arbuzowa-Postąpić jak z 1 pianką i wylać do blaszki na biszkopt.
Na tarce jarzynowej zetrzeć czekoladę i rozsypać na piance. Ciasto schłodzić.