Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A cóż tu pisać? :) Jest pyszne, polecam.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 62
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 198
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 132
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 62
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 198
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 132
Składniki
Piekarnik nagrzać do 160 st. C. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Masło utrzeć z cukrem. Cały czas miksując stopniowo dodawać jajka. Mąki połączyć razem z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy. Mieszając, stopniowo wlewać jogurt, aż wszystkie składniki się połączą. Połowę ciasta przelać do formy i rozprowadzić je równomiernie. Ułożyć śliwki i wlać pozostałe ciasto. Wierzch wyrównać. Piec godzinę.