Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta przy których nie ma dużo pracy, a są rewelacyjne. A przepis na to cisto właśnie taki jest, praktycznie ciasto samo się robi. W smaku delikatne, puszyste, wilgotne i przepyszne. Owoce można dowolnie zmieniać według sezonu, ja akurat zrobiłam je z czereśniami.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 335
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34077
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 158
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 335
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34077
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 158
Składniki
Margarynę, cukier, cukier waniliowy i mleko wrzucamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia, co jakiś czas mieszając.
Po zagotowaniu odkładamy do wystygnięcia.
Do wystudzonej masy dodajemy obydwie mąki, jajka i proszek do pieczenia.
Wszystko dokładnie miksujemy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożona papierem do pieczeni. Na wierzchu układamy owoc.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50-55 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy najlepiej na kratce.
Smacznego !!!
;-D