Ciasto ucierane z borówkami

Ciasto ucierane z borówkami
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Środek lata a to oznacza, że nadszedł czas na borówki. Są wszędzie....ale cena tego roku zwala z nóg przynajmniej w naszym rejonie.A my mamy jeszcze tyle pomysłów na wykorzystanie ich. Cóż mimo to jak tu się nie skusić:) Ciasto jest szybkie i banalnie proste...takie lubię;)))

Składniki

  • 1,5 szklanki maki tortowej, 3/4 szklanki cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki oleju, 1łyżeczka proszku do pieczenia, szklanka borówek,

Przygotowanie

  1. Jajka ubijać mikserem z cukrem około 10 min, potem pomału wlewać oliwę i znowu ucierać piec minut. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać do masy mieszając już łyżką ,nie mikserem. ,wylać do blaszki 20x20 cm. Położyć na wierz owoce nie za dużo około 1 szklanki. Piec 180 stopni około 40 minut.

Komentarze do przepisu (1)

BEATA1978 23 lipca 2014
Ciasto pyszne. U nas niestety również borówki drogie, ale czasami także się skusze i kupuję. :)
Składniki
  • 1,5 szklanki maki tortowej, 3/4 szklanki cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki oleju, 1łyżeczka proszku do pieczenia, szklanka borówek,
Składniki