Ciasto twarogowe z jabłkami i musli

Ciasto twarogowe z jabłkami i musli
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ElMar
Przepis na ciasto twarogowe z jabłkami i musli.

Składniki

  • 2 jajka
  • 100g cukru
  • 16 g cukru wanilinowego
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 50 ml mleka
  • 150 g twarogu
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jabłka
  • 100 g tropikalnego musli
  • cukier puder do obtoczenia jabłek i posypania ciasta

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. W osobnej misce rozetrzeć biały ser z jogurtem naturalnym i mlekiem. Do roztartego białego sera dodać ubite jajka z cukrem. Następnie proszek do pieczenia mieszamy z mąką. Mąkę przesypujemy do mokrych składników.
    Jabłka umyć, osuszyć. Pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Ćwiartki delikatnie ponacinać.
    Formę o wymiarach ok 24X24 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Na tak przygotowaną formę wyłożyć połowę ciasta, posypać musli i przykryć pozostałym ciastem. Jabłka powciskać w ciasto.
    Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 15 września
Wyglada na bardzo smaczne!
slodkisentyment 15 września
Bardzo ciekawe :) Super
KulinarnaChwila 17 września
pyszotka:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 jajka
  • 100g cukru
  • 16 g cukru wanilinowego
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 50 ml mleka
  • 150 g twarogu
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jabłka
  • 100 g tropikalnego musli
  • cukier puder do obtoczenia jabłek i posypania ciasta
Składniki