Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wilgotne i bardzo dobre w smaku. Można je robić z różnymi owocami.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Składniki
· Jajka wbijamy do miski + cukier i ubijamy mikserem na puszystą masę. · Do jajek z cukrem dodajemy przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, dalej miksujemy. · Następnie dodajemy roztopione chłodne masło, dalej miksujemy. · Gotową masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i troszkę wyrównujemy. · Masę ciasta posypujemy bułką tartą, dość sporo tej bułki, tak aby owoce nie opadły na dno ciasta. · Na masę ciasta kładziemy obrany i pokrojony rabarbar ( wcześniej zasypany cukrem ), sok, który puścił można wypić. · Na rabarbar kładziemy truskawki ( każda obtoczona w cukrze ) · Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez 45 minut. · Ciasto też można posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi słodsze ciasta. · SMACZNEGO !!!