Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą budyniową i z kremem straciatella. Ciasto z niespodzianką z mini anyżkami. Ciasto imprezowe, wyszło pyszne.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 63
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 63
Składniki
biszkopt-Rozpuścić masło i ostudzić. Białka ubić ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem. Miksując dodawać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z proszkiem do pieczenia i z kakao. Jednocześnie mieszać ale już łopatką. Powoli dolewać masło i je wmieszać. Piec ok.25 min. w 175 *C. Po upieczeniu odwrócić na ręcznik papierowy, zdjąć blaszkę i papier. Biszkopt ostudzić. Biszkopt ułożyć do tej samej blaszki, co się piekł, lecz z wyżej wyścielanymi bokami. Widelcem zdrapać skórkę z biszkoptu, masa będzie lepiej trzymać.
masa-1 szklankę mleka rozmieszać z budyniami. Resztę mleka zagotować z cukrem i ugotować budyń. Budyń przykryć ściśle folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło zmiksować na puch a potem z budyniem, dodawanym łyżka po łyżce. Na koniec dodać sok i chwilkę zmiksować. Rozsmarować na biszkopcie.
Ciasteczka porozkładać na masie, lekko wciskając.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do ciepłego. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem a potem serkiem, dodawanym porcjami.Miksując dolewać letnią żelatynę, ale nie miksować za długo. Łopatką wmieszać startą czekoladę.Przelać do blaszki po ciasteczkach i rozsmarować.
esy-Czekoladę rozrzedzić śmietanką nad parą. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać górę placka w esy-floresy. Ciasto przechowywać w lodówce.