Ciasto Snickers

Ciasto Snickers
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: edytek
Przepisów na Snickersa jest wiele, ja wypróbowałam tego na biszkopcie i wszytkim smakowało :)

Składniki

  • Biszkopt:
  • jajka, 8 szt.
  • mąka, 15 dag
  • cukier, 25 dag
  • ocet, 1 łyżka
  • kakao, 2 płaskie łyżki
  • MASA BUDYNIOWA:
  • mleko, 1/2 szkl.
  • cu kier, 1/2 szkl
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżki
  • Mąka pszenna, 1 łyżka
  • masło, 1 kostka
  • Polewa:
  • kaka o, 2 łyżki
  • margaryna, 1/3 kostki
  • woda, 3 łyżki
  • cuki er, 5 łyżek
  • orzeszki prazone solone, 20 dag
  • Masa krówkowa w puszce

Przygotowanie

  1. Przygotować biszkopt: żółtka utrzeć z cukrem na krem, dodawać stopniowo mąkę, kakao, ocet, na końcu pianę z białek. Delikatnie wymieszać, piec na dużej blasze. Po upieczeniu ostudzić, przekroić na pół.

  2. Polewa: wodę, cukier, margarynę stopić razem, dodać na końcu kakao i energicznie mieszać aż do uzyskania jednolitej masy.

  3. Na pierwszą część biszkoptu wyłożyć 2/3 masy budyniowej, posypać ok. 1/4 orzeszków i 1/4 polewy. Przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć pozostałą masę i orzeszki. Na orzeszki wykładać masę krówkową z puszki. Ja polecam takie mleko gotowane w puszce bo chyba jest mniej twarde. Dość ciężko rozsmarować taką masę więc małą łyżeczką wykładałam po trochę. Na koniec polać pozostałą polewą.

Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 10 kwietnia 2010
bardzo dobre ciasto-polecam!
wioleta333 10 kwietnia 2010
pycha.......
ilia 10 kwietnia 2010
mmm, wygląda smakowicie
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Biszkopt:
  • jajka, 8 szt.
  • mąka, 15 dag
  • cukier, 25 dag
  • ocet, 1 łyżka
  • kakao, 2 płaskie łyżki
  • MASA BUDYNIOWA:
  • mleko, 1/2 szkl.
  • cu kier, 1/2 szkl
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżki
  • Mąka pszenna, 1 łyżka
  • masło, 1 kostka
  • Polewa:
  • kaka o, 2 łyżki
  • margaryna, 1/3 kostki
  • woda, 3 łyżki
  • cuki er, 5 łyżek
  • orzeszki prazone solone, 20 dag
  • Masa krówkowa w puszce
Składniki