Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przygotowaniu jest szybkie i uważam, że proste. Idealne na każdą porę roku.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2616
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 307
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 177
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3098
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2616
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 307
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 177
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3098
Składniki
1. Tortownicę o średnicy 24-26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Spód: Masło roztopić z cukrem i odstawić na 10 minut do przestygnięcia. Herbatniki bardzo drobno pokruszyć lub zemleć w blenderze. Migdały grubo zemleć w blenderze.Dodać do roztopionego masła i wymieszać. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać i lekko docisnąć. Odstawić do lodówki na 30 minut. Masa: Żelatynę rozpuścić w 120ml gorącej wody. Serek śmietankowy połączyć z cukrem. Ciepłą żelatynę połączyć z serkiem i dodać do reszty serka śmietankowego. Śmietanę kremówkę ubić dodać do masy i delikatnie połączyć. Masę przełożyć do tortownicy,delikatnie wcisnąć brzoskwinie odsączone na sitku lub na ręczniku papierowym i pokrojone w plasterki. Wstawić na 3 godziny do lodówki.