Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i słodkie ciasto :) Lubię takie modyfikacje ciast i wszelakich mas polecam Wam taką próbkę !Na imprezkę karnwałową w sam raz!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1374
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 99
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1374
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 99
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Masa: Margarynę ucieramy i wlewamy mleko, miksujemy. Pomarańcze obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z masą. Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w formie 25/36. Ciasto białe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy mąkę i miksujemy. Dodajemy olej i ocet. Mieszamy.
Ciasto z kakao: Żółtka i jajo ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę proszek do pieczenia i olej. Ciasto białe i ciasto z kakao układamy naprzemiennie na blaszce kupkami. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Przełożenie: Biszkopt kakaowy- masa- wkładka- biszkopt kakaowy