Ciasto serowo-kawowe

Ciasto serowo-kawowe
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: olcia35
Pyszne ciasto , mało słodkie z delikatną nuta kawy:)

Składniki

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywna masę. Dodajemy cukier i dalej miksujemy, dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki przesiac przez sitko i wraz z proszkiem do pieczenia dodawac stopniowo do masy delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Dodac wodę. Masę wlewamy do dużej prostokątnej formy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30min w 180 stopniach.

  2. MASA: Twaróg+cukier+rum utrzec mikserem na jednolitą masę. Żelatynę rozpuscic w 40ml kawy. Wlac do masy i dokładnie wymieszac. Słodką śmietanę ubic i wymieszac delikatnie z masą serową.

  3. Ostudzony biszkopt nasączyc zimnym ponczem. Wyłożyc masę serowo-kawową. Udekorowac wg uznania- ja posypałam mieloną kawą. Ciasto wstawic do lodówki. Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

irma 30 stycznia 2013
Super ciacho, do ulubionych.
olcia35 05 lutego 2013
dzieki Irma-polecam bo nie jest za słodkie i z super posmakiem kawki:)
Składniki
Składniki