Ciasto serowe na zimno z owocami lata

Ciasto serowe na zimno z owocami lata
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Black_soul
Pyszne a przede wszystkim lekkie ciasto. Polecam!

Składniki

  • Biszkopt :
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżki cukru
  • 1,5 łyżki mąki tortowej
  • 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżki wiórek kokosowych
  • Krem:
  • 1 przeźroczysta galaretka o smaku winogronowym
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 1 szklanka naturalnego sera na sernik w wiadereczku
  • Dodatkowo:
  • 1 przeźroczysta galaretka o smaku winogronowym
  • 1 szklanka gorącej wody
  • owoce: borówki, maliny żółte i różowe, agrest, czarna porzeczka

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Białko ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtko i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 16 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy.

  2. Krem: Galaretkę rozpuszczamy. Lekko stężoną dodajemy do sera cały czas miksując.Spód i boki tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, na spód dajemy biszkopt. Krem wylewamy na biszkopt. Ciasto wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia

  3. Galaretka: galaretkę rozpuszczamy, owoce układamy na cieście. Lekko tężejącą galaretkę wylewamy na owoce. Ciasto wstawiamy do stężenia do lodówki na kilka godzin. Gotowe!

Składniki
  • Biszkopt :
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżki cukru
  • 1,5 łyżki mąki tortowej
  • 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżki wiórek kokosowych
  • Krem:
  • 1 przeźroczysta galaretka o smaku winogronowym
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 1 szklanka naturalnego sera na sernik w wiadereczku
  • Dodatkowo:
  • 1 przeźroczysta galaretka o smaku winogronowym
  • 1 szklanka gorącej wody
  • owoce: borówki, maliny żółte i różowe, agrest, czarna porzeczka
Składniki