Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak obiecałam podaję wam przepis na przepyszne ciasto, może skorzystacie z przepisu. Bardzo serdecznie polecam rodzina się zachwyciła tym ciastem. Jest przy nim trochę pracy ale naprawdę warto. Jest wiele przepisów na to ciasto to moje mam od lat i nigdy mnie nie zawiodło, za każdym razem wychodzi coraz smaczniejsze.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32555
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 912
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32555
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 912
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki na ciasto i zagnieść. W czasie zagniatania dodać mąki aby się nie kleiło, wyrobić na gładkie ciasto.
Do blaszki 34 * 24 wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć większą część ciasta i je po nakłuwać widelcem.
Na tak przygotowane ciasto wyłożyć całą masę makową.
W drugiej misce masło zmiksować z cukrem. Następnie dodać twaróg z wiaderka i również zmiksować.
Gdy wszystko jest już zmiksowane dodawać po jednym jajku i nadal miksować.
Jak już wszystko zmiksowane dodać proszek budyniowy i również zmiksować. Na wyłożony mak wylać masę serową,
z reszty ciasta zrobić ozdobną kratkę ( zrobiłam również choinkę
Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 190 minut i piec około godzinę do ładnego za rumienienia.
Ciasto wyszło przepyszne rozpływa się w ustach polecam.