Ciasto rafaello bez pieczenia

Ciasto rafaello bez pieczenia
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Ciasto rafaello bez pieczenia, mega smaczne i szybkie w wykonaniu. Polecam.

Składniki

  • 2-3 duże paczki herbatników,
  • 1 l śmietany 30 %,
  • 1 szklanka wiórków kokosowych,
  • 1 szklanka rozdrobnionych migdałów,
  • olejek śmietankowy,
  • 4 łyżki żelatyny,
  • 2 białe czekolady.

Przygotowanie

  1. Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki.

    Masa; Białą czekoladę rozpuszczamy i studzimy ( zostawiamy 3 kostki na wierzch ). Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy wiórka kokosowe i rozdrobnione migdały. Mieszamy, wlewamy olejek śmietankowy i rozpuszczoną czekoladę.

    Żelatynę rozpuszczamy. Mieszamy z masą. Masę dzielimy na 4 części.

    Wykładamy na przemian z herbatnikami. Na wierzchu powinna być masa. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami, migdałami i startą na tarce czekoladę.

    Przechowujemy w lodówce.
    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 16 grudnia 2019
Pyszotka:)
szpileczkiibabeczkiblog 16 grudnia 2019
;)
Składniki
  • 2-3 duże paczki herbatników,
  • 1 l śmietany 30 %,
  • 1 szklanka wiórków kokosowych,
  • 1 szklanka rozdrobnionych migdałów,
  • olejek śmietankowy,
  • 4 łyżki żelatyny,
  • 2 białe czekolady.
Składniki